Onze historie

Vier decennia Honda-DNA

Derde generatie Wesselink zet familiebedrijf op dezelfde voet door

  • Opa Henk Wesselink begon in 1967 met een banden- en accuservice aan de Torenstraat in Vaassen.

  • Nietsvermoedend bouwde hij zijn bedrijf uit met in- en verkoop van auto’s waarna in 1972 een verhuizing naar Emst volgde. Klein begonnen, maar groots gedroomd. En dat resulteert nu in een groot familiebedrijf met drie vestigingen in de wijde regio.

  • Na Henk kwam in 1973 oudste zoon Rolf ‘in de zaak’. Zo ging dat in die tijd, hij kon mooi meewerken en zo een zakcentje verdienen.

  • In 1976 volgde zijn jongere broer Rick het voorbeeld. Samen werkten de drie heren Wesselink hard om het bedrijf stevig neer te zetten én te laten groeien. Tevens in 1976 kwam er voor het eerst en voorgoed Honda op de voorgevel te staan, het ontstaan van hét Hondabegrip in Overijssel en Gelderland krijgt hier voor het eerst vorm!

  • In 1982 werd het dealerschap Škoda Wesselink erbij gevoegd.

  • In 1983 stopte Henk om gezondheidsredenen met zijn werk, broers Rolf en Rick moesten het alleen zien te rooien.

  • In 1984 breidden de bedrijfsactiviteiten uit doordat de APK vanaf dat jaar verplicht werd. Er kwamen veel oude auto’s waar behoorlijk wat aan gewerkt moest worden. Het oorspronkelijke eenmansbedrijf groeide steeds maar door.

  • In 1987 stopte het Skoda-dealerschap, maar twee jaar later,

  • in 1989, stond er – naast Honda – ook Daihatsu op de gevel.

  • Dat duurde tot 1994 en toen werd een belangrijke stap gezet.

De familie Wesselink werd exclusief Honda-dealer in Emst en dat is tot op de dag van vandaag onveranderd zo gebleven.

  • In 1996 werd het Honda-dealerschap ook in Apeldoorn verkregen, toen volgde in 1998 al snel de nieuwbouw aan de Laan van de Dierenriem

  • En zo kwam er in 2005 het Honda-dealerschap ook naar Deventer

Al deze veranderingen ten spijt, zijn sommige dingen altijd hetzelfde gebleven. De service naar de klant toe bijvoorbeeld. Opa Henk besteedde heel wat avondjes bij mensen thuis. Om koffie te drinken, te praten over het weer, de voetbalstanden en o ja, ook nog die nieuwe auto die er moest komen. De merkbeleving in die tijd was heel anders dan tegenwoordig. Men zocht een auto die praktisch en betaalbaar was en Henk regelde de rest.

Die mindset is kenmerkend voor de familie Wesselink. Rolf en Rick kregen kinderen en drie van hen besloten het bedrijf over te nemen. De jongste generatie staat nu aan het roer met de neven Jelle, Koen en Daan. Ook voor hen geldt dat goed contact met de klant het belangrijkste is in het werk.

Maar hoe is het voor hen om een bedrijf te gaan leiden waarvan medewerkers zich hen in de luiers herinneren? In 2011 namen de mannen de proef op de som, al ging dat heel geleidelijk. De overname vond vooral op papier plaats, iedereen wist dat Jelle, Koen en Daan ook onderaan de ladder zijn begonnen met stoffer en blik in de hand. Daar plukken ze nu de vruchten van waardering van.

Als grootste exclusieve Honda-dealer van Nederland heeft het drietal een mooie onderneming om te leiden. Maar het is dankzij de vele medewerkers die al lang in dienst zijn dat de voeling met de werkvloer er altijd is. Bovendien zijn vertrouwen en in gesprek blijven kernwaarden voor de ondernemers die ieder vanuit hun eigen specialisme het beste in elkaar naar boven brengen.

Jelle Wesselink

Koen Wesselink

Daan Wesselink