Aircoservice bij Honda Wesselink

Last van een muffe geur in de auto? Wordt het niet meer lekker koel? Blijven de ruiten beslagen? Tijd voor een aircoservice bij Honda Wesselink. Plan vandaag nog een afspraak in bij onze vestiging in Apeldoorn, Deventer of Emst, en geniet weer van een fris binnenklimaat.

  • Officiële Honda-werkplaats
  • Alle merken welkom
  • Controle al voor 19,-
  • Vervangend vervoer

Direct aircoservice inplannen

Prijzen

Airco controle 19,-
Airco luchtkanaal geurbehandeling 69,-
Onderhoudsbeurt met koudemiddel R134A 129,-*
Onderhoudsbeurt met koudemiddel R123YF 225,-*

*Geen nood. Wij weten precies welk koudemiddel uw airco nodig heeft.

Over Honda Wesselink

Autobedrijf Wesselink werd in 1967 opgericht door (opa) Henk Wesselink, en in 1978 werden we officieel Honda-dealer. Ook andere merken kwamen voorbij, zoals Škoda en Daihatsu. Maar uiteindelijk bleef er eentje over. Sinds 1994 is Wesselink exclusief Honda-dealer. Toen alleen nog met de vestiging in Emst. In 1996 kwam daar de vestiging in Apeldoorn bij, en twee jaar later openden we de deuren van ons gloednieuwe pand. Jaren later, in 2005, werd onze derde vestiging geopend: die in Deventer. De vestigingen worden tegenwoordig gerund door Jelle, Koen en Daan. Kleinkinderen van opa Henk.

Vragen over aircoservice

Wat is het verschil tussen koudemiddel R134A en R123Y?

Koudemiddel R134A wordt in veel auto’s gebruikt, maar blijkt milieuonvriendelijk te zijn. Bij auto’s die gebouwd zijn na 1 januari 2017 is het niet meer toegestaan om koudemiddel R134A te gebruiken. De airco van deze auto’s vullen wij daarom met koudemiddel R123YF. Dit middel is minder belastend voor het milieu.

Weten jullie welk koudemiddel mijn auto nodig heeft?

Ja, wij weten precies welk koudemiddel het aircosysteem nodig heeft. We beschikken over de juiste apparatuur en kennis voor beide soorten koudemiddel.

Waarom stinkt mijn airco?

Dit heeft alles te maken met de verdamper die in het aircosysteem zit. Dit onderdeel zorgt ervoor dat de lucht afkoelt. Daardoor wordt de verdamper vochtig, waardoor bacteriën en schimmels zich op de verdamper nestelen. Op een gegeven moment verspreidt dat een nare geur in de auto.

Waarom moet de airco gevuld worden?

De airco van uw auto is een gesloten systeem. Toch ontsnapt er ongeveer 10% van het koudemiddel per jaar. Een te laag niveau koudemiddel zorgt ervoor dat de airco niet meer goed koud wordt. Wacht u te lang, dan kan het zelfs voor schade aan het systeem zorgen, met een dure reparatie als gevolg.

Hoe vaak moet de airco bijgevuld of gereinigd worden?

Ons advies is om elke twee jaar een onderhoudsbeurt voor uw airco uit te laten voeren. Het vullen en de behandeling tegen de nare geur zijn onderdeel van deze beurt. Op deze manier blijft het aircosysteem goed presteren en voorkomt u hoge kosten door defecten.

Direct aircoservice inplannen

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is IMG_9101-2-1-1024x683.jpg

Apeldoorn

Laan van de Dierenriem 35
7324 AB Apeldoorn
055-36 023 86

Deventer

Solingenstraat 7
7421 ZN Deventer
0570-500 980

Emst

Hoofdweg 20-22
8166 AE Emst
057-86 61 439