Nieuwe Honda HR-V e:HEV voorgesteld

29-08-2023 - Dealer

HR-VHybride

Honda stelt vandaag de nieuwe generatie HR-V voor. De compacte SUV – het merk spreekt over coupé-achtige SUV – wordt voortaan standaard hybride aangedreven.

Honda heeft het model HR-V helemaal vernieuwd en stelt dit vandaag aan ons voor. Het belangrijkste nieuws onthulden we al eerder: voortaan verschijnt de compacte SUV standaard als hybride ‘zonder stekker’. Dat zien we terug in de nieuwe naam HR-V e:HEV. De nieuwe Honda HR-V arriveert eind 2021 in Europa.

Tegenwoordig hanteert Honda bij het ontwerpen van een auto de uitgangspunten ‘functie en schoonheid’. Het resulterende frisse design bestaat vooral uit strakke lijnen en vlakken zonder poespas. Zo is de vouw over de zijdeuren verdwenen.

Hoewel het Japanse merk spreekt van een coupé-achtige SUV, toont het beeldmateriaal dat de daklijn naar achter toe minder afloopt dan voorheen. Dat moet de hoofdruimte van de twee personen achterin wel ten goede komen. Volgens de hedendaagse mode loopt ook de motorkap minder naar beneden. Zodoende staat de nieuwe grille in een bijna 90 graden verticale hoek boven de grond.

Ook het dashboard is opgeruimd. In het midden zien we drie knoppen en een infotainmentscherm, dat is ongeveer alles. De ventilatoren aan de uiterste zijden van het dashboard hebben een L-vorm, wat resulteert in een ‘gordijn van frisse lucht’ naast en boven de inzittenden. Magic Seats, het systeem om stoelen en bagageruimte eenvoudig en flexibele in te delen, ontbreekt niet.

Proefrit aanvragen Voorraad bekijken

Lees verder: