honda jazz crashtest

Honda Jazz krijgt vijf sterren in crashtest

29-08-2023 - Dealer

HybrideJazz

De Honda Jazz is aan een botsproef onderworpen. Mede dankzij de nieuwste technologie wordt de veiligheid beloond met vijf sterren.

De nieuwe generatie Honda Jazz, ook wel Jazz e:HEV genoemd vanwege de hybride aandrijving, heeft een crashtest ondergaan. Onafhankelijk veiligheidsinstituut Euro NCAP heeft de compacte auto onderworpen aan proeven volgens de nieuwste, strenge richtlijnen. De Jazz is met vlag en wimpel geslaagd en krijgt de maximaal te behalen vijf sterren.

honda jazz crashtest

Euro NCAP beloont de veiligheid voorin (‘inzittende volwassene’) met 87 procent. De score voor de veiligheid achterin (‘inzittend kind’) doet daar met 83 procent weinig voor onder. Honda heeft ook aan fietsers en voetgangers gedacht, zo laat de 80 procent score voor ‘kwetsbare weggebruikers’ zien.

Ook op bescherming tegen zijdelingse aanrijdingen scoort de Honda Jazz goed. Dat is mede te danken aan de innovaties waarover we eerder uitgebreid schreven: de airbag midvoor in samenwerking met de gordelspanner. Andere nieuwe veiligheidssnufjes zijn het Advanced Compatibility Engineering-frame en de nieuwe camera. Deze dragen bij aan de score van 76 procent op het onderdeel ‘Safety Assist’. Toch heeft Honda de ‘ouderwetse’ oplossingen niet vergeten. Zo biedt de panoramische voorruit beter zicht dan voorheen.

Proefrit aanvragen Voorraad bekijken

Lees verder: